Nieuwsbrief december 2016

De laatste nieuwsbrief van 2016. Adminbedrijf.nl sluit het jaar goed af. Het pand aan Strevelsweg Rotterdam (3e etage Rabo Gebouw) is een voortreffelijke werk-/leerplek. Veel waardering voor de samenwerking met o.a. de Rabo Bank. Onder andere omdat er uiteraard ook veel waardering is voor de samenwerking met u. Onze wens is dit in 2017 te continueren en de lijnen nog strakker aan te trekken.

Adminbedrijf.nl aan het werk op locatie Strevelsweg Rotterdam.

Een prachtig kantoorpand en dat biedt natuurlijk veel mogelijkheden. Studenten en ook praktijkopleiders kunnen zich volledig richten op het werken aan praktijkopdrachten. Blijvende aandacht is er voor het optimaliseren van het netwerk. Immers ‘het nieuwe werken’ vraagt om het continu aanpassen, afstemmen en inspelen c. q. gebruikmaken van een sneller internetgebeuren. De digitalisering gaat zeer snel en Adminbedrijf.nl gaat hierin mee. Wilt u een bezoek brengen aan Adminbedrijf.nl aan Strevelsweg 911/Twentestraat 22 te Rotterdam? Mail of bel voor het maken van een afspraak.

Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard: Adminbedrijf.nl maakt samenwerking tussen MBO en diverse administratiekantoren mogelijk.

Een eerste oriëntatiegesprek vond plaats met het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard. Wethouder de heer Van Waveren en de programmamanager de heer Leggedoor voerden met de heren Roelof Veldhuizen en Pieter van Keulen (beiden van Adminbedrijf.nl) een prettig gesprek over de mogelijkheden rondom het MBO onderwijs in de Hoeksche Waard. Een vervolg op dit gesprek vindt plaats in januari 2017 op locatie Adminbedrijf.nl. Men (een delegatie van het Pact Hoeksche Waard) krijgt dan een indruk van de locatie en van hoe er wordt gewerkt. De agenda van het gesprek zal gaan over de intensieve samenwerking tussen het onderwijsveld en het bedrijfsleven. Een belangrijk speerpunt binnen het Pact (Hoeksche Waard). Dus zinvol om de samenwerkingsmogelijkheden verder te verkennen.

Administratie Plus Go

Een ervaren en prettige samenwerkingspartner van Adminbedrijf.nl. Inmiddels werkt Administratie Plus Go met drie stagiaires. Eén van de accenten is de administraties bijhouden van sportverenigingen en vrijwilligersorganisaties. De eigenaar van Administratie Plus Go treedt ook op als senior praktijkopleider bij Adminbedrijf.nl.. Een voorbeeld van de praktijk direct in huis halen, waardoor studenten al werkend leren.

Adminbedrijf.nl weggezet in een Rechtsvorm

Met ingang van januari 2017 is de Rechtsvorm van Adminbedrijf.nl een stichting. Zodoende kunnen naast het bedrijfsleven (praktijk) ook meerdere onderwijsorganisaties zich aansluiten. Naast Penta College en Hogeschool Rotterdam(AD traject), is het projectteam in gesprek met diverse schoolbesturen op VO en MBO niveau.

De structuur van de stichting is een Raad van Toezicht waarin beide initiatiefnemers een zetel innemen: Zadkine en Pro Management. Het College van Bestuur wordt door de Raad gecontroleerd en heeft als taak Adminbedrijf.nl meer dan naar behoren te laten functioneren. Daartoe is er veel overleg met het projectteam.

Het College is eindverantwoordelijk. Onder meer worden twee zetels bezet door de beide initiatiefnemers.

Met de gemeente Rotterdam wordt gesproken over lid zijn van het College van Bestuur. Hierdoor is er blijvend aandacht voor ‘Leren Loont’, doorgaande leerlijn.

Netwerken is netjes werken

Met veel bedrijven/partners zijn vanaf de Kick Off gesprekken gevoerd over ideeën en de samenwerking (als toegezegd). Goed is te vermelden dat de gesprekken prettig verliepen. Dank daarvoor.


Projectleiding Adminbedrijf.nl