Student

student b gr

LEREN EN WERKEN BINNEN FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE BEROEPEN

Interesse in een financieel administratieve opleiding, maar wil je niet fulltime naar school? Met de opleiding Financieel administratieve beroepen ga je naar school én dagelijks aan de slag voor echte opdrachtgevers. Bij deze opleiding gaan wij werken met het concept Adminbedrijf.nl, dat wordt opgericht vanuit een samenwerkingsverband tussen Zadkine, diverse administratiekantoren en een bureau voor HRM/HRD.

Opleiding (Financieel) administratieve beroepen

Opleiding (Financieel) administratieve beroepen

Vanwege de samenwerking tussen Stichting Adminbedrijf.nl en Zadkine kun je bij Zadkine de opleiding F, S en C beroepen volgen. Denkbaar is dat een ROC niet zijnde Zadkine, ook de samenwerking wil aangaan met Adminbedrijf.nl of dat studenten van betreffende MBO de route van Adminbedrijf.nl volgen. Daarover kunnen afspraken gemaakt worden. Bij Zadkine kun je de opleiding Financiële, Secretariële en Commerciële beroepen volgen. Met de opleiding Financiële beroepen op niveau 4, word je onder meer opgeleid tot bedrijfsadministrateur of junior assistent accountant. In deze beroepen zorg je ervoor dat de leiding van het bedrijf altijd goed weet hoe het bedrijf er financieel voor staat. Je houdt je bezig met het controleren, beheren, analyseren en rapporteren van financiële gegevens, onder meer door gebruik te maken van de nieuwste software. Ook zal ‘de beroepsbeoefenaar van de nabije toekomst’ meer de serviceverlener en adviseur zijn. De studenten worden volledig opgeleid voor wat de toekomst vraagt. Onder meer worden zij opgeleid in wat SBR inhoud. Zij volgen de module ‘met SBR rapporteert u glashelder’. Op onze locatie in Rotterdam Zuid, kun je momenteel deze opleiding volgen als sprinttraject. Tijdens deze opleiding bij Zadkine, ga je direct zowel leren als werken. Het is de bedoeling dat deze trajecten in de nabije toekomst op verschillende locaties binnen het Rijnmondgebied worden aangeboden. Dit hoeft niet in een schoolgebouw plaats te vinden, er wordt naar gestreefd om deze trajecten in een kantoorgebouw te huisvesten. De docenten van Zadkine komen dan naar het kantoorgebouw toe om daar de lessen te verzorgen.
Adminbedrijf.nl in Rotterdam Zuid

Adminbedrijf.nl in Rotterdam Zuid

Op onze locatie in Rotterdam Zuid gaan wij werken met het concept Adminbedrijf.nl. Dit wordt opgericht vanuit een samenwerking tussen Zadkine, diverse administratiekantoren en bedrijven/organisaties. Het houdt in dat je als stagiair vanuit een werkomgeving opdrachten van bedrijven uitvoert, onder leiding van professionals die uit de aangesloten bedrijven komen. Deze werkomgeving is niet alleen gericht op de praktijk, ook de theoretische kant krijgt veel aandacht. Door de intensieve samenwerking van onderwijs en bedrijfsleven sluiten theorie en praktijk volledig op elkaar aan. Er wordt binnen het onderwijs direct ingespeeld op vragen vanuit de markt/ opdrachtgevers. Na de opleiding ken je de echte beroepscomponent veel beter, waardoor je kansen op de arbeidsmarkt toenemen.
De beroepen veranderen

De beroepen veranderen

De financieel administratieve beroepen veranderen. De komende jaren zal financieel administratieve informatie steeds meer worden gedigitaliseerd. Hierdoor heb je veel kennis nodig van geautomatiseerde werkprocessen en rapportages. Omdat de duale leerroute toekomstgericht is en blijft, is er onder meer aandacht voor rapporteren via SBR. Binnen Adminbedrijf.nl leer je om te gaan met dit soort procedures en krijg je snel inzicht in de administratieve organisatie en interne controle. Je werkt namelijk volledig digitaal. Bij Aminbedrijf.nl werk je met de allernieuwste software en word je met diverse trainingen opgeleid tot specialist. Na het behalen van je MBO-diploma kun je optreden als adviseur of controller naar bedrijven. Hierdoor kun je een bedrijf een bredere dienstverlening bieden, dan alleen administratieve opdrachten.
‘Traject Leren en Werken’ loont

‘Traject Leren en Werken’ loont

Het concept ‘Leren en Werken’ werkt. In 2011 startte de pilotsamenwerking tussen Zadkine en 'Stichting Pro Management School Future Financials’. De pilot laat zien dat er sprake is van een lage uitval en een hoog percentage geslaagden. Alle afgestudeerden vonden op zeer korte termijn een baan en/of zijn doorgestroomd naar het HBO. Het concept van de pilot is toe aan verbreding, meer MBO-studenten kunnen hier gaan leren én werken.
Waarom Adminbedrijf.nl?

Waarom Adminbedrijf.nl?

  • Je wordt opgeleid tot bedrijfsadministrateur of junior assistent accountant.
  • Je werkt ’s ochtends bij een aangesloten administratiekantoor en krijgt ’s middags les van Zadkine op dezelfde locatie.
  • Je leert werken met de allernieuwste software.
  • Je wordt opgeleid tot specialist, waardoor je na je opleiding kunt optreden als adviseur naar bedrijven.
  • Je wordt zodanig opgeleid dat je kunt deelnemen aan externe examens, zoals het Praktijkdiploma Boekhouden. In het bedrijf leer je dit vak daadwerkelijk in de praktijk.
  • Je krijgt intensieve begeleiding van praktijkbegeleiders uit het bedrijf en een studieloopbaanbegeleider van Zadkine.
  • De stageovereenkomst kan bij goed functioneren worden omgezet in een arbeidsovereenkomst. Ook kun je wellicht tijdens je opleiding al bij het bedrijf gaan werken.
  • Bemiddeling bij het zoeken naar een werkbetrekking na voltooiing van de opleiding.
  • Wil je door naar het HBO, dan sluit deze opleiding perfect aan.

Meer informatie?

Heeft u opdrachten voor onze studenten of wilt u meer informatie?
Neem dan contact op per e-mail via: .