zadkine ref

Hiervoor werkte ik 12 jaar in de horeca als kok en uiteindelijk als chef-kok. Ik had het altijd naar m'n zin. Het was leuk werk en verdiende goed. Leuke collega's, supergezellig altijd. Ik dacht nooit na over de toekomst, want ik had het altijd goed. Ik dacht alleen maar aan nu. Ik heb voor vele restaurants gewerkt over de jaren heen, met altijd de gedachte: 'op zoek naar de meeste verdiensten'! Wat heeft de werkgever mij te bieden? Hoe kan ik zo min mogelijk werken en zoveel mogelijk verdienen? Zo weinig mogelijk moeten doen voor mijn geld. En zoveel mogelijk naar mijn zin hebben op mijn werk!

Maar toen werd ik op mijn 26ste vader en veranderde er heel veel voor mij. Ik kon nu niet meer altijd aan mezelf denken. Voor het eerst moesten iemand anders z'n prioriteiten mijn prioriteiten worden. Dit betekende geen late nachten meer. Vroeg opstaan! Heel je schema pas je aan op iemand anders. Dus was ik op zoek naar werk dat meer bij zijn schema paste en werd ik zo gedwongen om toch na te gaan denken over mijn toekomst.

Ik had geen opleiding; niemand wilde mij aannemen. Ik ben oud in de ogen van de arbeidsmarkt. Terug naar school gaan is bijna geen optie meer voor mij. Wie wil er nou op z'n 27e tussen al die jonge mensen van 17 en 18 gaan zitten? En ik ben ook niet het type persoon dat alles zelf kan leren via een thuisstudie. Ik heb structuur nodig. Iemand die mij laat zien hoe het moet. Een leraar die de theorie aan mij kan uitleggen.

Toen kwam ik in contact met Future Financials via Fons van Efferen. Hij vertelde mij dat er een nieuwe manier van leren was. En dat hij gelooft dat deze manier van leren de toekomst is. Future Financials biedt een echte werkomgeving waar je ook echte werkzaamheden doet. Je wordt behandeld als werknemer en op deze manier klaargemaakt voor de arbeidsmarkt. Daarnaast sluit de theorie die Zadkine biedt hierop aan.

Dit betekent dat ik leer hoe je mijn vak in het echt moet uit oefenen. En daar volg ik ook een niveau 4-opleiding voor. Het is een bol-opleiding, wat inhoudt dat je recht kunt hebben op studiefinanciering inclusief ov. Ook geven ze de mogelijkheid om dit traject versneld te doen.

Future Financials heeft mij laten nadenken over de toekomst. Waar zie ik mezelf over 5 jaar? Wat zijn mijn competenties op dit moment en welke wil ik in de toekomst beheersen? Ik denk nu niet meer: 'wat kan een werkgever voor mij betekenen?', maar 'wat kan ik voor de werkgever betekenen'? 'Wat wil ik in de toekomst voor een werkgever betekenen?'

Dustin Sander, Student